Borta bra…

… men hemma bäst. Jamengisses så sann den klyschan är!

SItter i min egen säng och filosoferar, med sonen brevid mig (han spelar FIFA´15), medan maken lagar mujdarrah till kvällsmat och dottern sitter och myser i sitt rum. Hemkomna efter åtta dagar på Franska Rivieran, en fantastisk resa, ett underbart ställe, och ändå så är det så himla skönt att vara Hemma!

Vi har huserat i Les Issambres som gränsar till det något mer kända Sainte-Maxime. Right smack in the middle of Côte d’Azur, det blir inte bättre än så här helt enkelt.

baguette

Promenad till La Tarte Tropézienne för att köpa nybakade baguetter. Tog en dagstur med båt till Saint-Tropez (mest för att det var roligt att komma från havssidan!), där vi trängdes med resten av Frankrikes turister kändes det som.

view

Njöt av en tripp till Bagnols-en-Fôret, där vi stannade på vägen upp i bergen och fotograferade utsikten innan vi upptäckte den lilla staden och avnjöt en smarrig glass på det lilla torget.

gorges

Körde en vacker om än något läskig tur upp i bergen till Gorges du Verdon (det läskiga handlade mest om snäva u-svängar på de smala bergsvägarna!) där vi lunchade medhavd picnic-mat i en oerhört vacker flodfåra, där det var kallt som bara den i vattnet. Vilken upplevelse! Bergssidorna så höga och branta att jag fick svindel när jag vände huvudet upp i skyn för att granska omgivningarna.

Tog oss till Gassin, den lilla bergsbyn på en platå precis ovanför Saint-Tropez, för strosande i gränderna innan vi lyxade till det med en tre-rätters lunch på torget med utsikt över Saint-Tropez-bukten och bergsvidderna runt omkring. Vandrade omkring i de smala gränderna i Roquebrune-sur-Argens innan vi köpte picnicmat i den lilla butiken och tog oss till Lac de l’Arèna där vi slappade och badade i timmar i trädskuggan med utsikt över den vackra klippformationen Les Basses Roques.

plageOch så har vi badat på hemmaplan med. Poolen vid lägenheten frekventerades i timmar i sträck, och även havet lockade. Låg och snorklade (utan snorkel dock, helt klart något att investera i!) fram och tillbaka längst strandkanten, massvis med fiskar av olika sorter och storlekar.

foppa

Jag och sonen avnjöt ett par alldeles ljuvliga kvällsdopp i havet.

Nu ska jag få fatt på en sladd så jag kan föra över alla foton tagna med systemkameran till datorn så jag kan skapa en fotobok över vår fina semesterresa. För Borta är så bra att jag vill bibehålla minnena i en fin fotobok. Och jag vill inte vara utan Bortan, verkligen inte. Kontrasten berikar mitt liv. Men Hemma bäst. Utan tvekan!

Ser fram emot att få sova i min egen säng i natt – finns det något bättre?

3 tankar på “Borta bra…

  1. Pingback: Minnen för livet | HERO – the coach

  2. Pingback: Bye bye 2015! | HERO – the coach

  3. Pingback: Hej då 2015! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.