Adventslyft nr 19 – Iaktta

iakttaAtt IAKTTA är något jag gjort hela mitt liv. Som barn var jag den som står utanför sandlådan och tittar på barnen som leker i sanden, på gungorna och klätterställningen. Visst har jag ibland varit i sanden och lekt själv, gungat på gungorna och klättrat i klätterställningen. Men det känns som jag iakttagit mer än deltagit.

I 120 dagar har jag använt mig av appen Headspace och dess meditationer. Och när jag reflekterar kring vad Headspace ger mig, så är det just en daglig stund att iaktta mig själv. Att få syn på stillheten i mitt inre. Eller dess motsats.

Andy som är min ciceron under meditationerna har uppmuntrat mig att känna efter vilken känsla (emotion), sinnesstämning (sensation) och intention jag har då jag inleder meditationen. Och det är fascinerande vad jag upptäcker. Ibland är det fullkomlig ro, ett lugn utan like. Ibland är det som det kryper myror i kroppen på mig, det gör närmast fysiskt ont att sitta stilla och lyssna inåt. Ibland är min intention väldigt tydlig, andra gånger närmast höljd i dimslöjor.

Oavsett vad jag känner och vilken sinnesstämning jag är, så lyssnar jag. Och upptäcker nått. Ibland svävar fokus iväg gång på gång, och när jag upptäcker det så återgår jag till att hålla fokus. Andra gånger är fokus där utan minsta utfransning i kanten. Ingendera är mer rätt eller fel än det andra, ingendera är bättre eller sämre. Det bara är, på det vis som stunden är. Den är. Rätt upp och ned. Och när jag upptäcker den, för att jag iakttar, så blir kraften i Nuet oerhört tydlig.

Iaktta –  jaga påminns om Headspace, appen som jag njuter av att använda dagligdags, då jag får syn på stillheten i mitt inre. Eller dess motsats. Oavsett vilket så iakttar jag det. Utan dömande.
Iaktta – vem eller vad tänker du på?

2 tankar på “Adventslyft nr 19 – Iaktta

  1. Pingback: Att avge ett löfte – till mig | HERO – the coach

  2. Iaktta är för mig en trevlig ”sysselsättning”. Se hur andra gör, se det i reflektion på hur jag själv gör/tänker. Att iakttktaga är en upptäckt, Att inte alltid vara så på utan välja det perspektivet och ändå delta.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.