Adventslyft nr 1 – Ansvar

Jag har vridit och vänt på tankarna kring vad jag ska göra i form av adventskalender i år. Kommit på idé efter annan, som alla har sina poänger. Det jag landade i var att lyfta fram 24 saker, personer, företag, organisationer, appar, podcasts osv, som alla, på ett eller annat sätt, ger mig både inspiration och drivkraft att fortsätta på min inslagna väg. Tänker även koppla ett ord till dessa ting jag lyfter, sammanfattar min upplevelse av det jag önskar lyfta.

ansvarDagen till ära och som första lyft, väljer jag ordet ANSVAR och då är det #skolvåren jag vill lyfta fram. Ansvarsrörelsen som startade på Twitter en kall februarikväll 2013. Följ #skolvåren på hemsidan/bloggen, på Facebook och på Twitter och gör det som är själva syftet: låt din röst bli hörd!

Idag kan du på #skolvåren hitta lucka nummer ett med reflektioner från kapitel 1 ur Lgr 11 (grundskolans styrdokument). Och jag lovar, det är reflektioner som kan gagna även dig som aldrig kommer i närheten av en grundskola. I sann #skolvårig anda finns en stor nyfikenhet på dina egna reflektioner på kapitel 1 ur Lgr11, så dela gärna med dig av dem, som kommentar, eget blogginlägg, liten pod, eller i ett tweet.

Ansvar – jag tänker på #skolvåren.
Ansvar – vem eller vad tänker du på?

2 tankar på “Adventslyft nr 1 – Ansvar

  1. Pingback: Adventslyft nr 11 – Livsglädje | HERO – the coach

  2. Ansvar är det som finns varje dag i varje liten vrå, på jobb, skola, hemma och i livet! !Det jag gör,säger och printar ner. Ditt engagemang i skolan beundrar jag!
    Med två i skolan mindre så får jag mig till livs en del som jag funderar över. Minns även mn gen skolgång som vid jämförelse inte är jämförbar. Hela livet har skolfrågornas vindar blåst i alla riktningar, läroplaner ändrats. Betyg i ord, betyg i bokstav eller i siffror.
    Kul idé det här med kalandern .. nu till nästa..

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.