Regn!

Vaknat under natten och hört regnet, skyfallet, åskknallarna. Tänkte nångång frampå morgonkvisten att fortsätter det så här så cyklar inte jag och dottern in till stan, utan då får det bli bussen. Och så blev det, men det vette hundan hur klokt beslut det egentligen var. Men vi kom åtminstone in till stan innan Skånetrafiken nödgades stoppa all stadsbusstrafik. I Malmö stad. Sanslöst. Och SOM det regnat. 

Vår bussresa var smått äventyrlig.image Först fick vi vänta 25 min, för den buss vi spetsat in oss på kom aldrig. Och den buss vi kom med höll på att stanna vid viadukten under Inre Ringvägen vid Ulricedals-hållplatsen. Eller rättare sagt, chauffören stannade bussen, när han kört ut till mitten av den mindre insjö som bildats där. Jag hojtade att han skulle backa, eftersom det stod vatten så det nästan började ta sig in via det bakre dörrparet. Istället körde han långsamt framåt, så jag ropade att han fick gasa på lite. *Ja, jag var en odräglig baksätespassagerare, jag vet!* Men, det gick vägen, och vi kom igenom, till skillnad från en regionbuss vi körde förbi som väntade på att bärgas. När vi väl var framme vid Mindfloor efter bussbyte på Värnhem och ett par kvarters promenad, var vi båda dyngsura om byxor, strumpor och skor från knäna och nedåt. 

Och hela två gånger, både morgon och kväll, har jag tömt regnvattenmätaren. Båda gångerna har den varit fylld förbi 30-mm-märket. Tror aldrig jag varit med om det, och idag hela två gånger! Sanslöst!

image

Vädrets makter slutar aldrig att förbluffa mig, och ärligt talat hade jag inte en tanke på att det fortfarande skulle vara stopp i busstrafiken när dagens kurspass var avslutat vid sex-tiden ikväll, men så var fallet. Jag knatade till Värnhem och kunde som tur är ta en regionbuss hem därifrån, medan Alma, som hade en kvällsaktivitet, fick skjuts hem av en kompis. 

Har du drabbats av regnovädret?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.