Äntligen billös!

För 4 år sedan gjorde vi oss av med vår andra bil, och initialt var det med tanken ”Vi får väl se hur länge vi klarar oss med bara en bil!”.

Tja… det har inte varit många tillfällen då vi önskat att vi fortfarande hade den andra bilen kvar och inte en sekund har vi saknat att ha den bilen i familjen.

Nu har vi under ett års tid varit i tagen att sälja den kvarvarande bilen, men aldrig kommit till skott. Ångesten har fyllt oss, tankar om reparationer, besiktning, däckbyte och lampfel, men ändå inte tillräckligt för att verkligen komma till skott. Men så löste det sig på ett mirakulöst vis i veckan som gick, och from idag på eftermiddagen är vi officiellt billösa.

20140816-170951-61791803.jpg

GUD SÅ SKÖNT!

Samma tanke föresvävar mig dock, något modifierad så klart ”Vi får väl se hur länge vi klarar oss utan bil!”. Och det skulle inte förvåna mig om det landar i ungefär samma resultat som vid senaste bilförsäljningen. Mestadels en lättnad att vara kvitt bryderiet, helt enkelt.

För vi bor bra, nära till det mesta med goda kollektivtrafikförbindelser överallt. Promenera gillar vi och cyklar har vi så klart allesammans. Har funderingar på att köpa en cykelkärra dock, för att kunna lasta hösäck till marsvin och storhandla utan att behöva hänga alltför mycket tunga kassar på cykelstyret.

Vi har också skaffat medlemsskap i Sunfleet som har en bil stående vid en mack bara en knapp kilometer hemifrån. Skulle den bilen mot förmodan vara uppbokad när vi har bilbehov finns det gott om andra utlämningsställen inom en 15-20 minuters cykeltur hemifrån. Sen känner vi en massa människor med bil så klart, och det har sällan varit problem att låna bil vid behov heller, så jag är inte brydd alls för det där. Däremot är jag oerhört nöjd att vi äntligen är billösa!

Vi kan definitivt hyra många bilar för den summa som det kostat oss att ha bil, när vi gjort ett överslag på drivmedel, försäkring, reparationer, underhåll, tvätt osv när man som vi inte har behov av bilen till dagligdags. Handen på hjärtat så har det för vår del mest handlat om bekvämlighet, mer än att ”enda alternativet är att ta bilen” som det ju är för vissa människor.

Vad använder du för transportmedel?

3 tankar på “Äntligen billös!

  1. Pingback: … och där far hon iväg igen! | HERO – the coach

  2. Cykel är främsta färdmedlet. Annars är det kollektivtrafik och tåg som används. För större transporter har vi en egen liten cykelkärra. Behöver vi transportera större kan vi låna av Uppsala cykelförening en stor kärra eller en lastcykel. Då och då använder vi taxi.
    En dröm är att kunna köpa in en egen lastcykel, och den drömmen borde kunna slå in.

  3. Härligt Helena. Själv har jag varit billös sedan maj 2008 då min senaste bil brann upp efter en explosion i motorn på väg till jobbet. Det löste sig då med en lånebil ett tag. Nu har jag en mc för sommarbruk och i övrigt är det cykel, lokaltrafik, appostlahästar eller hyrbil som gäller. Hur perfekt kan det bli? :-))
    Ha det bäst.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.