Krusbärsplock

Läser Lasse Bergs tredje bok i Kalahari-serien, denna betitlad: Ut ur Kalahari – drömmen om det goda livet. Den är väldigt annorlunda jämfört med de två första böckerna, men definitivt läsvärd. Fast de två första böckerna berörde mig mer, djupare.

image

I boken beskriver han bland annat skillnaden mellan samlare och samlare, som tyvärr inte särskiljs med två olika ord i svenskan, men däremot gör det på engelska, tydliggjord i skillnaden mellan gatherer och collector.

Just idag har jag ägnat mig åt den första varianten av samlande, gathering, då jag och maken plockat rent krusbärsbuskarna. Senare i veckan blir troligen resultatet av det samlandet transformerat till den andra typen av samlande, collecting, då jag lär koka lite krusbärssylt/marmelad av åtminstone delar av skörden.

Krusbär

Men så funderar jag över om jag inte sett ett recept på krusbärsgranité sväva förbi nångång, nånstans. Har aldrig gjort granité, men vette hundan om jag inte ska testa, nu när jag har en sisådär 5 liter krusbär att leka med. Vad brukar du göra av krusbär? Har du något smarrigt krusbärsrecept att dela med dig av?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.