Kravlös coachingpepp?

Om kravlös coachingpepp är vad du är ute efter – gå inte till en professionell coach, och framför allt inte till mig!

Jaha, tänker du kanske nu. Vadan detta utrop? Jo, termen kravlös coachingpepp dök upp under en #skolchatt på Twitter som en motsats till kvalificerad kompetensutveckling. Det fick mig att verkligen inse att när det gäller coaching i skolans värld tror jag vi talar om olika saker.

Nån annan skrev att det vore bra om ‘lärare slapp ta råd av allehanda coacher som inte tillbringar en minut med att undervisa’. Och jag kan förstå det där. Om det är coaching på din praktik du är ute efter, dvs vad du konkret gör i klassrummet, ja, då tror jag att lärare med coachingutbildning funkar alldeles ypperligt. Under förutsättning att dessa individer är trygga i sig själva och sin egen praktik och därmed inser att deras sätt inte nödvändigtvis är rätt sätt, utan bara ett sätt.

Denna typ av coaching kallas för transaktionell, den handlar om vad du Gör.

Transaktionell coaching är inte min kopp te. Det är inte alls vad jag strävar efter, det finns andra coacher för den typen av klienter. Och även om jag inte vill påstå att detta innebär kravlös coachingpepp kanske det kan uppfattas så.

Själv arbetar jag med transformation, dvs den du Är. Vad är din högsta dröm? Likväl som vad är din största rädsla.? Vem Är du och vad gör du som hindrar ditt Jag från att lysa igenom och ta plats?

(Märk väl – jag snackar inte om ditt ego här, utan om ditt fulla jag, där du är i kontakt med dig själv och det högre medvetandet. Låter flummigt? Kantänkas, men detta är något som professorer inom kvantfysik lyfter och beforskar, så vetenskap är i allra högsta grad inblandad.)

20131220-081750.jpgVad väljer du? Vad är det du har behov för, just nu? För märk väl att jag inte säger att den ena alltid är rätt och den andra alltid fel. De har olika syften helt enkelt och är därför verktyg i en verktygslåda, att användas vid rätt tidpunkt. Hammare är bäst till spik, skruvmejsel till skruv.

Jag lovar dig dock att den typ av transformationscoaching som jag ägnar mig åt är så långt från kravlös coachingpepp som du kan komma. Tror du mig inte kanske du ska testa helt enkelt?

One thought on “Kravlös coachingpepp?

  1. Ping: #skolchatt och den talande tystnaden | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.