Kan en människa påverka?

Intervjuar deltagare och personal på en skola i utvärderingssyfte av verksamheten. Det är fantastiskt roligt, men samtidigt väldigt krävande. Efter en dag full av intervjuer är skallen full och psyket trött. Men det väcker massa tankar i mig, och det älskar jag!

En fråga jag ställer handlar om hur man upplever att man påverkar utvecklingen av samhället genom sitt deltagande på skolan, och där får jag svar från 0-100. Det vill säga, vissa säger sig aldrig ha tänkt tanken och ser inte heller att de skulle kunna påverka utvecklingen av samhället, medan andra med emfas trycker på alla de sätt de påverkar samhället, här och nu, i det nära och lilla såväl som i det fjärran och stora.

Tänkte på det imorse när jag hörde att Nelson Mandela dött (må han vila i frid!), denna gigant till människa, som väl mer än någon annan visat att en människa verkligen kan påverka utvecklingen av ett samhälle, och som tur är, gjorde han det på ett sätt som gagnat oss alla. 20131206-102816.jpgBlir ledsen då jag hör människor säga att de inte kan påverka samhället. Lika glad blir jag när jag ser de, vars ögon börjar gnistra när jag ställer frågan, och jag riktigt ser deras kraft! Den är fysiskt påtaglig!

Hur får vi fler att inse att En människa, i stort som smått, kan påverka samhället, och att den personen är just Du?

One thought on “Kan en människa påverka?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s