Struktur – hissa eller dissa?

Struktur ja – vad är din relation till det begreppet? Själv lekte jag med tanken att kalla mig själv strukturcoach eftersom så mycket av mina coachklienters nuläge handlar om avsaknad av och/eller önskan om mer struktur.

Jag valde bort det eftersom det kändes begränsande. Men det hindrar inte att jag fortfarande kan bistå mina klienter med struktur när det behövs. Min främsta källa till inspiration när det gäller detta är David Stiernholm, struktör. Han har en utomordentlig idé som han dessutom levererar på ett suveränt sätt.

Han har en bakgrund som projektledare i IT-branschen och hans struktör-arbete har vuxit ut ett egenupplevt behov. Det är en av de bästa affärsidéerna i mina ögon: något jag själv har ett behov av. Oddsen att det finns andra som har samma behov är goda!

Många av de rutiner jag använder i mitt liv kommer från David, som tex insikten att jag inte är en pärm-människa. Jag är en hög-människa, men får det inte riktigt till att funka strukturerat så jag kompromissar med mig själv och använder ett hängmappsystem. Jag har dock slutat skapa pärmar i förhoppningen att jag ska sätta in alla papper där. Oj vad denna insikt sparat mig tid må du tro!

20130429-152948.jpg

Strukturtipsen varierar från oerhört enkla saker – som att ha två papperskorgar för att kunna ge dig själv en ångermånad – till stora övergripande – som tips kring hur tänka affärsstrategi, vision och mål.

Prenumerera på hans veckobrev så får du ett konkret strukturtips varje måndag, som du kan läsa eller lyssna på. Alla hans tips finns som 3-5 minuters podcasts i ITunes och jag lyssnar ofta på en sådan när jag har några minuter över.

Har du behov av mer struktur snabbt så håller han kurser – har gått en själv, vilken vitamininjektion! – men erbjuder också individuell coaching.

Och nej, ifall ni undrar: jag får inget från David för att jag skriver detta blogginlägg. Det är däremot ett perfekt exempel på sharing is caring!

Hindras du ibland från att vara allt du kan, på grund av otillräcklig struktur?

2 thoughts on “Struktur – hissa eller dissa?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.