Ibland blir det mindre bra

Städa, städa, städa.

Det här med att vara AirBnB-värdinna tar på krafterna. Putsar tom speglar och passar på att plocka ner (och putsa!) vinter-innerfönsterna i köket.

Bär ner dem i källaren och får syn på sidan av frysen, där jag skrivit ’Hello, sunshine’ inom ett hjärta, med svart whiteboardpenna. Det blev aldrig riktigt snyggt så jag tar tillfället i akt att ta bort det med fönsterputsen.

Tror jag ja.

Det som funkade finfint på whiteboardtavlan går bet på frysen. Så jag tar fram en röd whiteboardpenna och gnuggar noggrant in det över alla spår av min frys-hälsning. Tar fram trasan med fönsterputs igen och börjar torka bort det röda och också det underliggande svarta intorkade, är teorin.

Det funkar dåligt kan jag meddela. Det röda smetar ut sig istället för gå bort. Blir lätt desperat och gnuggar sonika ut allt det röda så det blir jätterött och jättefullt.

Tar fram nagellacksborttagningsmedel, och har tillräckligt med sinnesnärvaro att testa i bakkanten av frysen. Dålig idé! Den förstör frysens ytterskikt.

Googlar.

Tar fram T-röd. Testar också det på ett hörn, händer inget med ytskiktet men tyvärr knappt något med den stora röda flammiga blaffan mitt på frysen heller.

Gnuggar, gnuggar och gnuggar lite till. En flyktig tanke av att förbanna mig själv för att jag överhuvudtaget skrev på frysen, men än mer att jag skulle ge mig på detta just nu, med AirBnB-gäster på ingång…

Tar fram galltvål. Gör inte mycket skillnad det heller. Mer än att jag ser att mekanisk nötning nog kommer göra skillnad, om jag gnuggar en timme eller två eller tio.

Hämtar så ett suddgummi. Tänker att det kan inte bli värre i alla fall. Och helt rätt. Det börjar försvinna. Ja! Det funkar. Suddar. Tar ett foto. Suddar, suddar och suddar tills jag har ont i tummen! Med suddgummits hjälp får jag bort 90-95% av det röda. Och lika mycket av det underliggande svarta.

Torkar av med trasa en extra gång och vet med mig att jag ska sudda ännu lite till, men nu är det tillräckligt presentabelt, så jag nöjer mig.

Inser samtidigt att ibland blir det inte så bra. Men vad det än var som blev mindre bra, så blir det inte ett dugg bättre av att jag bankar på mig själv!

9 tankar på “Ibland blir det mindre bra

  1. Pingback: Uppföljning juni: Som jag är. | HERO – the coach

  2. Ja du, ibland blir det riktigt klyddigt. Häromdagen hade barnbarnen ritat med oljekritor på några av sina möbler, så sa Staffan, ”ta smör”, och det fick oljefärgen att försvinna lätt som plätten. Det var en idé jag själv aldrig hade kommit på.

  3. Bra jobbat! En gång fick jag för mig att skriva upp vad vi hade i frysen, på utsidan av frysen … Tyckte själv att det var jättestort – slipp sin o rota o kunna kolla på listan, stryka det man tog ut. A, du fattar. Är glad att det var frysboxen i källaren och inte den som står i köket!

    Hello sunshine är ändå ett härligt budskap till både dig o airbnb-gäster 😉

  4. Jag har jobbat på förskola, och de har ett fantastiskt men simpelt verktyg för borttagning av allt möjligt barn kan tänkas ”dekorera” möbler od med!… 1. En latexsvamp (vit, tät)! Den behöver bara blötas lätt, man skrubbar lätt och blyerts, färg, tusch, lim etc bara smälter bort! Går att köpa på de flesta ställen som har kontorsmaterial. Troligen är det latexen som är det verksamma… 2. Apotekssprit. Används på skolor i köksutrymmen efter städning för att desinficera ytor. Hemma använder jag det på speglar (blir aldrig randigt eller immigt) med mirakeltrasa (för glasytor) och till rengöring av rostfria ytor (kylskåp mm, t ex)! Det är ungefär de medlen jag använder i min städning (utöver toarent, vim och diskmedel). Lycka till nästa gång!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.