Emaljkärl i behov av lagning

Katastrof!

Mitt vackra emaljerade såpa-kärl från Kockums som används dagligen i köket (har utspädd diskmedelslösning i det, och duttar diskborsten i kärlet när jag ska handdiska något) har gått sönder!

Har förundrats de senaste dagarna över att lösningen tagit slut så snabbt och igår upptäckte jag varför: ett litet hål i kanten, där emaljen tidigare varit skadad. Själva godset har alltså rostat sönder på denna pyttelilla punkt.

Frågan är:
Vad gör jag? Hur laga? Med vad? Kan jag göra det själv? Kan jag lämna in det? Var i sådana fall?

Det enda jag kommer att tänka på är Remaljeringsbolaget som remaljerar badkar, men detta är ju inte riktigt i samma magnitud som ett badkar, som du kan se på bilderna. Så vad göra? Alla tips tas tacksamt emot då jag har merparten av mina köksattiraljer – vattenkittel, hålslag, kastruller, ånginsats och grytor – i just Kockums gula och jag absolut vill fortsätta använda mitt såpa-kärl!

9 tankar på “Emaljkärl i behov av lagning

  1. Pingback: Ibland alltså… | HERO – the coach

  2. Har ingen aning om hur man lagar. Men tycker den är väldigt fin och hoppas det löser sig! Även om det är långt ifrån lika fint så använder jag en diskborste med diskmedel i skaftet för att få till funktionen som du har. Kanske kan vara något i väntans tider i af.

  3. Jag har ingen aning faktiskt, men om det är funktionen du vill laga och inte störs av hålet på utsidan kanske det går att fästa något på insidan? Typ en plåtbit eller något och sen måla med emaljfärg på utsidan?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.