Puttes äventyr i Blåbärsskogen

Idag har Putte, dvs jag (ett av makens smeknamn på mig), varit på äventyr i Blåbärsskogen tillsammans med barnen och goda vänner. Mellan 10-16 blandade vi nytta med nöje, plockade, åt och umgicks så det stod härliga till. Vi var gröngölingarna, som på ungefär fyra effektiva plocktimmar *för man måste ju både luncha och fika också!*  lyckades få en fångst om ca sju liter blåbär. Totalt skulle jag tro att hela sällskapet landat en 28 liter, möjligen något mer eller mindre. Och det syntes knappt. Naturen ger oss gåvor!

putte blåbär

Så fort vi kom hem så rensade vi bären, innan vi rasade ihop i vars en hög. Skogen tar hårt, måste jag säga. Kroppen säger högljutt till mig ”Du vännen, nu har du använt muskler du inte nyttjar allt för ofta under en hel dag!”. Vi hade dock tur, maken antog vår vädjan om kvällsmat på amerikanska pannkakor med färska blåbär, så det fixade han. Satt som en smäck!

Nu är med andra ord några blåbär uppätna, tre liter infrusna, andra ligger i svamptorken som något av ett experiment och ett par liter står i kylen för kanske kanske jag får ett infall att göra lite sylt eller en paj eller nått imorgon.

Nu är Putte trött efter dagens äventyr i blåbärsskogen och ser därför fram emot att få krypa till sängs. Kanske kommer det drömmas blåa drömmar?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.