Växtkraft!

Blir så imponerad av växters fantastiska förmåga och kraft, att få fäste, växa, frodas, på de mest bisarra ställen. Gick en promenad härförleden och upptäckte denna lilla smultronplanta som sitter precis vid en garageuppfart och alltså blir påkörd av en bil dag efter annan. Men likväl så var den full av mogna smultron (nyligen påkörda som bilden visar)

smultron

Smultronreva som fattat tycke för en trottoarkant i Malmö.

Och sonen fascinerades av fikonträdens livskraft under vår nyligen avslutade semestervecka kring Franska Rivieran. Här en av de mer udda placeringarna, men vi såg dem verkligen överallt!

En fikonplanta har slagit sig tillrätta i en grenklyka, ca 4 meter upp på ett av de ståtliga barrträd som finns överallt kring Franska Rivieran.

En av mina favoriter har jag dock inte bild på just här. På en av tvärgatorna här i grannskapet finns ett gammalt hamlat pileträd som har en fullvuxen vinbärsbuske i kronan. Första gången jag såg den så tog det ett tag innan jag kunde identifiera vad jag faktiskt såg, för det var så otippat. Och jodå, den vinbärsbusken ger gott om bär, år efter år, jag håller lite koll på den nämligen.

Är inte växtkraften fullkomligt fascinerande, så säg?

1 tanke på “Växtkraft!

  1. Pingback: Växtkraft, del två | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.