Humble Brush

Såg Humble Brush susa förbi i mitt flöde, kanske tom som en Facebook-annons, sådana där som jag blivit fantastiskt bra på att bara ignorera. Men oavsett var det var så hajade jag till och tänkte, en sån vill jag prova. Kollade om de fanns till salu i Malmö eller om jag behövde beställa online, men sörru, mitt lokala ICA Maxi Toftanäs stod angivna som återförsäljare. Så endera dagen då jag faktiskt kom ihåg det så bestämde jag mig för att plocka ner en sådan i kundvagnen. Fast jag hittade den inte. Fick fråga. Stod inte bland alla tandborstar, tandkrämer och dylikt, utan på en egen ekologiskt-hylla tillsammans med ett hyfsat ok ekologiskt utbud av hygienprodukter. Så jag grabbade fatt i en snygg förpackning med en Humble Brush med rosa borst och gick glad mot utgången. humble brush

Jaha, men vad är en Humble Brush då???

Jo. En tandborste. En reko tandborste, gjord i bambu och nylon (BPA-fritt), och i en förpackning av återvunnet material. Dessutom skänker Humble Brush motsvarigheten till en tandborste för varje såld dito. Ja, det verkar överlag vara ett företag som verkligen tänkt till, så klicka dig vidare till deras hemsida och läs mer om tankarna bakom Humble Brush.

tandborstning

Borstat tänderna med denna tandborsten i ett par veckor nu, och även om den känns ganska udda till en början (materialet, men också formen där delen där borsten sitter är lite grövre än jag vant mig vid, de senaste åren) så har jag vant mig, och gillar den. Inte minst känns det ganska bra att veta att jag inte bidrar med en av de två miljarder (!) tandborstskaft av plast som varje år hamnar på deponi nånstans.

Två. Miljarder. MILJARDER! Årligen. Gisses. Det är så absurt! Frågan som Julia Butterfly Hill ställer om var ”bort” är när vi ”kastar bort något” är onekligen en fråga värd att fundera över både en och två gånger. Dagligen. Minst.

Så jag tackar Humble Brush för ett initiativ som jag tycker är lovvärt, och tänker att jag absolut kan tänka mig att shoppa en Humble Brush nästa gång det är dags för tandborstbyte här hemma. Varför inte prova du med?

 

1 tanke på “Humble Brush

  1. Jag har en jag med 🙂 lite för hård för mitt sätt att borsta så jag får verkligen träna på att hålla den löst i pennfattningen som Mattias, min tandläkare, lärt mig.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.