Vatten, lille vän!

Läste ett inlägg på Facebook av Naturskyddsföreningen med ett tips på hur man kan säkra att bin och andra av våra livsviktiga pollinerare får möjlighet att dricka vatten, vilket tydligen är en av de svårigheter som de små krypen stöter på i sin vardag. Inte så konstigt kanske, så lite vattendrag som finns kvar, rent generellt. Och bina behöver just grunda vattendrag, för att inte drunkna. 

 

Instruktion: Bivattnare

 
Jag läste det där och blev överlycklig, eftersom jag har en stor skål med sonens spelkulor i pannrummet i källaren. Han ville inte skänka bort dem, men använder dem inte längre. Men nu kom ett par handfull spelkulor till användning, och fatet som maken hittade ställd vid sidan av en av containrarna på vår lilla återvinningsstation (där det givetvis inte borde stått, eftersom det inte är en förpackning) var alldeles lagom grunt.

 

Bivattnare hos familjen Roth

 
Dessutom finns det lite andra väldigt enkla och smarta tips för att göra livet enklare för våra vänner pollinerarna. Bland annat att plantera blommor, inhemska helst, och att undvika att använda gifter i din täppa, oavsett om den består av en blomlåda på fönsterkarmen, en balkong eller stora trädgården. Vad mer kan man göra för att göra livet lite drägligare för pollinerande insekter?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.