Att få sista ordet

Funderar mycket på det där. Behovet – driften – önskan att få sista ordet i en konversation. Tänker på hur mycket tävling det är i det där. Vinna/förlora-känslan tror jag är en oerhörd drivkraft i strävan att vara den som ”sätter punkt”.

Eller? Är det något annat?

Jag känner igen mig. Har haft ett stort behov av att få sista ordet, under merparten av mitt liv. Känner efter, och funderar över var det kom från. Känslan av att vara betydelsefull? Kanske med ett inslag av besserwisser? Att få sätta punkt och därmed känna att jag är i kontroll? Självhävdelsebehov?

20130917-161559.jpgMen, vad betyder det egentligen att få sista ordet?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.