Fly förb-ad!

Läste Sydsvenskans reportage från onsdagens semifinal för svenska damfotbollslandslaget. Vilken match – pulsen rusade på hela familjen! Tyvärr satte inte svenskorna något av alla 15+ skott på mål, och då åker man ut. Men det var verkligen EMs bästa match och hela laget ska ha all heder av det!

20130725-113314.jpg

Maken berättade om en annan artikel han läste för några veckor sen, om att division två damer inte får linjedomare till förmån för division sex herrar. Trodde inte mina öron och var tvungen att leta upp artikeln i fråga. Och jodå, tyvärr stämde det. Blir fly förbannad för det är så tydligt att vi har lång väg kvar att vandra tills kön inte längre används som skäl till diskriminering.

I den kontexten blir det allt för tydligt varför Pia Sundhage ser sig som ambassadör för damfotbollen. Men ärligt talat – att vi inte kommit längre än så här?

2 tankar på “Fly förb-ad!

  1. Mycket tradigt. Lika illa som hur hästsporten nedprioriteras på sina håll till förmån för mansdominerade lagsporter. Men jag vill tro att det går åt rätt håll. Det här landslaget kommer till VM-final 2015.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.