Om du dör…

Oavsett om du är ung eller gammal, gift, sambo eller singel, har barn eller ej, har en stor släkt eller står utan några arvingar av något slag, så är detta podavsnittet ett du bara måste lyssna på. Typ. Se det som en order. Och när du har lyssnat, då är det dags att ta action, utifrån just din personliga situation.

Avsnittet heter Om du dör, har dina efterlevande råd att bo kvar? och är podavsnitt #151 hos, av och med Jan och Caroline Bolmeson på RikaTillsammans.se. Avsnittet handlar om arv och livsförsäkring, och lyfter otaliga kombinationer av civilstånd, släktskap, avtal och testamente likväl som skillnaden mellan ett bolåneskydd och en livförsäkring.

Jag fick aha, på aha, och tackar min lyckliga stjärna för att jag varken har försatt någon eller blivit försatt i situationen att behöva reda ut min eller sambo/makes kvarlåtenskap, men inser sannerligen att det hade kunnat sluta illa om det hade krävts.

Så snälla, jag menar verkligen att detta är något som alla behöver lyssna till, eller så läser du blogginlägget och transkriberingen, det funkar det med så klart. Men ta till dig – den information som delas i detta podavsnitt kan verkligen göra enormt stor skillnad, vid händelse av dödsfall i familjen eller släkten. Och det kommer vi liksom inte undan. Alla ska vi den vägen vandra, men att se om sitt bo och göra det man kan för att situationen för efterlevande ska bli så bra som möjligt, känns efter att ha lyssnat som något än viktigare än jag tidigare förstått!

4 tankar på “Om du dör…

  1. Tack för tipset! Vi har haft uppe de här frågorna många gånger och tack vare den här podden så kommer vi att agera typ NU.

  2. Tack 🧡. Med en far som precis haft en stroke blir allt det här högaktuellt. Nu fick jag en spark i baken till och ha en del att se över.

Kommentera här/Please comment here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.