Death by PowerPoint

Idag har jag suttit i ett konferensrum under ett par timmar på eftermiddagen, och hade medvetet med mig boken How to avoid death by powerpoint av David JP Phillips. Förra veckan hade jag den som en av mina #dagensbokblädder som jag börjat med nyligen. Jag läser och/eller skummar genom en bok (eller två) och instagrammar väl valda delar med höjdpunkter.

dagens bokblädder

Och jag hade med mig boken av ett enda skäl, nämligen att jag tänkte glömma den där. I konferensrummet. Tycker det är ett alldeles ypperligt ställe att glömma en bok om presentationsteknik. Kolla in FB-gruppen #glömenbok så kan du läsa lite mer om tanken.

glöm en bok

Och förresten, om du nånsin skapat en powerpoint-presentation (eller Keynote osv, same same but different liksom) så rekommenderar jag varmt boken, som är fylld med praktiska och handfasta råd, som dessutom är väl underbyggda. Allt är också tydligt illustrerat med exempel på före/efter-bilder, vilket verkligen belyser poängerna som David gör i boken.

Onekligen finns det ett stort behov av denna boken, för jag skulle vilja uppskatta andelen bra kontra undermåliga presentationer till… tja, vad ska jag dra till med. Kanske 1 bra presentation på 10. Nästan så jag funderar om jag drog till med för många bra där… Men jo, jag upplever nog att det blir allt fler som har bra presentationer, så nånting håller på att hända. Håller du med?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.