Adventslyft nr 22 – Utveckling

utvecklingUTVECKLING. Fastnar i ordet i sig. Utveckling. Att vecka ut något. Lite som en solfjäder. Eller påfågelns stjärtfjädrar. Ser inte mycket ut för världen när de går där och släpar den efter sig… men så vecklar de ut den och helt plötsligt står man inför ett slags sagoväsen, som bär med sig en tablå, med ett mönster som på den vackraste tavla. Fantastiskt.

Och det är ju det som utveckling syftar till. Att locka dig att veckla ut dig, att visa upp dig, i all din prakt och rikedom. Och så tänker jag att det där både kan vara fysiskt och psykiskt. För det finns många sätt att inte ta plats. Och lika många sätt att ta plats.

Jag lyssnar mycket på podcasts, och detta årets absoluta favoritpodcast blir podden The One You Feed. Och det är just utveckling den allt som oftast handlar om. Människor som delar med sig av sin story, hur de vecklat ut sig, och vad som händer när de gör det. Det är inspirerande att lyssna till, inte minst för att jag plockar hem vissa saker, tar dem in i mig, reflekterar, funderar, agerar. Idag lyssnade jag till avsnittet med Todd Henry, och det rekommenderar jag verkligen, men det finns många andra som också verkligen fått mig att veckla ut mig, lite till, och pyttelite mer, och ännu lite grann. Och det är de små förändringarna som på sikt kan göra så otroligt stor skillnad!

Utveckling – jag tänker på påfåglar och podcasten The One You Feed.
Utveckling – vem eller vad tänker du på?

4 thoughts on “Adventslyft nr 22 – Utveckling

 1. Intressant! Jag har inte hoppat på ”poddtåget”. Kanske ska leta upp några och börja lyssna. Tips mottages. Gärna svensktalande. Min skolengelska håller inte måttet!

  • Detta året är mitt podår, tidigare var det bloggar.
   På svenska rekommenderar jag Värvet, som är min favorit. Ja, och så lyssnar jag gärna på Sommar/Vinter i P1 som pod oxå. Många snackar om norrlandspodden som jag inte testat än. Hittar du någon bra så tipsa gärna tillbaka!

   Men du – hur vet du om skolengelskan håller måttet om du inte testar? Finns massvis med helt fantastiska podda på engelska, tipsade om en annan i början av adventslyftet, under rubriken SKUGGSIDAN.

   Hoppas du hittar något du gillar!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.