Använd kunskapen vi har!

När jag funderade över det där med att vi fortfarande bygger skolor, kontor, bostäder utan att använda den forskning och kunskap som finns om hur det görs på bästa sätt för att främja fysiska möten, så pockar Dan Pinks fantastiska tal om motivation på. Du vet, det där han förundras över att affärsvärlden inte tar till sig kunskap om hur man motiverar individer, kunskap som är beforskad och beprövad och även den femtio till hundra år gammal – men som ändock inte införs. Har du inte sett den så gör det:

Vad är det som gör oss så rädda att våga testa?

Att det krävs lite extra mod att testa något helt nytt är mer förståeligt, tycker jag, men att vi inte vågar ändra på saker som bevisligen funkar ganska kass? Jag tror det handlar om rädsla. Men samtidigt så förundras jag över att rädsla har kunnat ta ett sånt grabbatag om oss att vi närmast förlamas. En förlamning som gör att vi fortsätter göra som vi gjort i alla tider, fast vi vet bättre. Vi slösar helt enkelt med resurser, av alla former och slag. Jag förstår helt enkelt inte. Gör du?

2 thoughts on “Använd kunskapen vi har!

  1. Jag funderar på samma sätt som du gör. Förändringsrädslan är verkligen hämmande i så många olika sammanhang, men ändå är det den som nästan alltid tillåts ta över. Ibland inser t ex företag att nu minsann måste vi göra saker på ett annat sätt om vi vill ha ett annat resultat. Så läggs det tid, pengar, kraft och splittrat engagemang på att omorganisera. Men ofta leder det inte till så mycket, för de som spjärnar emot förändringar är tusen gånger mera aktiva än de som flyter med. Filmen är jättebra, men problemet är tyvärr ofta att den som sprudlar av idéer och vill förbättra saker genom utveckling och förändring ofta hålls tillbaka av de som vill göra som man alltid har gjort.

  2. Spontant så tänker jag så här. Alla generationer vill göra sina egna missar och upptäcka sina egna lösningar. Det min mor sa till mig i tonåren ramlade inte ner förrän långt senare…
    Kanske är det så det funkar. Gammal kunskap /stängda öron?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.