Lux Aurumque

Tom i huvudet och lätt villrådig över vad jag ska skriva om. Har en massa utkast och ännu fler idéer, men orkar inte riktigt hugga fatt i någon av dem.

Därför väljer jag istället att dela med mig av något särdeles sällsamt, nämligen en virtuell kör skapad av Eric Whitacre, med 185 deltagare från 12 länder. Sverige är ett av länderna, representerad (åtminstone) av en föredetta kollega till maken min.

Detta är bara ett av flera verk framförda av en virtuell kör under ledning av Eric, det finns fler godbitar, för er som tycker detta är lika fantastiskt som jag gör. Detta är ett så härligt exempel på de möjligheter som öppnar sig med moderna och nya verktyg.

Jag sjunger själv i kör – om än inte en virtuell dylik – och njuter enormt av det. Körövningarna varje måndagskväll är en av veckans energigivare. Sådana ska man värna om! Vad har du för energigivare?

7 tankar på “Lux Aurumque

 1. Jag sjöng i kör för många år sedan, det var otroligt roligt. Att mötas med likasinnade och förenas i musik. Och att olikheter i form av olika stämmor och röster skapade något så vackert tillsammans. Det är fantastiskt!

 2. Pingback: En tur på dressin | HERO – the coach

 3. Intressant att just såna saker dyker upp när du inte riktigt vet vad du ska skriva om. Har själv funderat på Folkhögskolornas obegripliga frånvaro i skoldebatten, de som hos så många framkallar lustfyllda associationer, liknande de du ger uttryck för när du kommer in på kör osv. Varför refererar inte skoldebatten till folkhögskolepedagogiken? Lägger själv en hel semestervecka på folkhögskolekurs, OCH BETALAR! Är det fel i huvudet, eller finns där nåt att lära av? Som kan ingå i den skolpolitiska diskursen?

  • ;-D

   Du har en intressant poäng där må jag säga – och _min_ vision av ett hållbart lärande samhälle inbegriper helt klart även vuxnas lärande, och då t ex på folkhögskolor, eller olika former av annan kursverksamhet. Snacka om att det finns mycket god kursverksamhet i detta landet – även om jag vet att många av de organisationerna kämpar med vikande deltagarantal.

   Givetvis borde företrädare från dessa verksamheter kliva in i skoldebatten – och #skolvåren (http://skolvåren.se) välkomnar alla med erfarenhet och funderingar från denna typ av verksamhet – likväl som andra! -, med vidöppna armar!
   /Helena

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.